Кристиян Шкварек, Фейсбук Днес стават точно 10 години от онзи знаменит

...
Кристиян Шкварек, Фейсбук Днес стават точно 10 години от онзи знаменит
Коментари Харесай

Шкварек: 10 години ДАНСwithme - ерата на градска десница и нейната борба със статуквото приключи

Кристиян Шкварек, Facebook

 

Днес стават тъкмо 10 години от оня популярен 14 юни, когато започнаха митингите и цялото придвижване ДАНСwithme.
Също по този начин през днешния ден цялата група на ПП-ДБ гласоподава срещу (и няколко въздържали се) излъчването по БНР и Българска национална телевизия на дебатите за комисия по изпирането. Така де, комисията за поисканите имунитети. А от сутринта Пеевски отново обикаля коридорите и стаичките на Народно събрание, където с Христо Иванов коват правосъдната промяна и конституцията.


Ще пишем един ден историците, че тъкмо 10 години е траяла ерата " градска десница ", и нейната " битка със статуквото ", която роди няколко политически плана и десетки публични и партийни фигури. Която трансформира в съвсем годишна, лятна традиция " митинга на жълтите павета ", опитващ се всякога да пресъздаде оня дух и атмосфера от 2013-та.


Но историята рядко се повтаря. Тази страница от новата ни история завърши, и аз най-малко споделям на това: " Слава Богу! ". Че дотук ми беше пристигнало от това една дребна, шумна фракция да дефинира дневния ред на цялата страна всякога, когато изпълни площада пред Народно събрание. Инструмент, с който разполагаше само по силата на своята легитимност като стожери на битката със злите сили, получена точно от събитията през 2013-та.


Тази легитимност завършва в този момент, пред очите ни, с грозна гибел в прегръдката на тези, които до през вчерашния ден назоваха всичко неприятно на света: от мафия и олигархия, до съветски сътрудници, прокарали пАтока на Путин и с това разрешили той да нападне Украйна. Никога повече в близкото бъдеще " градската десница ", нейните медии и десетки облици от " НОрешарски " и " Росенец " няма да носи легитимността, нужна да дефинира дневния ред на страната с митинги по жълтите павета. И, отново ще повторя, това е прелестно.

 

 

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР